Advertisment

Sunday, 14 April 2013

PruBsn Takaful (Prudential Bank Simpanan Nasional)

Salam BRO, Saya agen Takaful utk Prudential Bank Simpanan Nasional nama pendek Prubsn takaful, kini mewujudkan akaun baru dinamakan 3 in 1:

(1).Medical kad utk byr bil hosp swasta (lebih 70 hosp swasta seluruh malaysia) bernilai rm500k ~ rm1.5juta (tak yah pening2 kat hosp gomen dah) dan bilik bernilai rm150 ~ rm400

(2).Nilai perlindungan yg tinggi utk kematian (semulajadi, sakit atau accident), cacat kekal (takleh keje) serta 36 penyakit kritikal (Cth: doktor diagnose ada jantung terus dpt tunai lump sump dan premium bulanan FOC sehingga umur 80 or meninggal yg mana terdahulu). Dan juga sebarang kemalangan + elaun harian hosp sehingga rm400 sehari utk sebarang kemasukan ke hospital utk sebarang sebab bukan hanya accident dll

(3).Simpanan yg mana blh dikeluarkan tiada tempoh matang asalkan tinggalkan baki rm1000 nak simpan smpi pencen pom blh lg byk sbg retirement plan. Utk anak blh buat education plan.

Bulanan (tak hangus sbb diinvestkan dan disimpan sbg simpanan) manakala premium bulanan saya blh ejas mengikut keselesaan BRO dan umur BRO...saya tak paksa BRO join cuma utk berkongsi benda baik,sekurang2nya kawan2 saya tahu benda nie ada....rebut peluang skang sbb kadar bulanan naik setiap tahun tapi bila dah join  bulanan tidak akan berubah......
Jiwa tenang tidak bimbang jika berlaku emergency dan tak kacau simpanan lain. Sebarang pertanyaan blh call / sms SAYA. Terima kasih...

Tuesday, 15 January 2013

Honda CG 125

Untuk dijual.
Condition tip top.
Dokumen lengkap.
Harga: 5k

Hadiah percuma: helmet yang kat motor tue..


Tuesday, 8 January 2013

Saturday, 29 September 2012

Kembara PD BikeWeek 2012

Gambar - gambar dan peristiwa-peristiwa sekitar PD Bike Week yang diadakan di Eagle Ranch Resort, Port Dickson.



Menunggu keberangkatan tiba angkatan-angkatan sepermainan yang lain. sempat bergambar menggunakan kamera samsung sII boleh tahan jugak dia punya kualiti gambar. depan tue motor aku virago 535....yang belakang pulak member aku yang punyo (Prebetsabu Masvionadotkom Nasron) cruise 250.....



dalam perjalanan tiba-tiba kami dilanda angin yang agak pelik dan mengeluarkan bau yg agak kurang menyenangkan menyebabkan  aku hampir muntah manakala member aku (Tan sri senol) tercabut fender belakangnya......kerja2 membaikpulih sedang dijalankan dibantu oleh kontraktor bertauliah bertaraf 5star (Rafiz Techman) yang sedang mengambil gambar...

Dan seterusnya korang layanlah gambar-gambar kat bawah ye...sbb aku nie ngak bisa karang panjang2....dulu SPM BM nya tak berapa terer.....hehehehe


















Sekian semuge kita berjumpa lg di nukilan yg akan datang yer......

Saturday, 15 September 2012

Harley 883R 2011

Harley 883R for sale untuk dijual
Keadaan seperti br keluar kedai pendek kata mcm br keluar bungkusan. Motor belum dinodai stended mendet lg..
Millage br 1433km under waranti Naza..
Panjang kata sape beli nie untung sungguh laa. Owner mmg membelainya seperti menatang minyak yg penuh. Siang mlm dibungkus tiap hari dibelai....harga bukak Rm79K.

No plate dihilangkan utk privacy pemilik. Berminat blh komen kt bwh nie semntara stok masih ada.







Friday, 7 September 2012

NAZA CRUISE CUSTOM FOR SALE

Custom lembu-lembu
Harga bukak RM15k...
Berminat atau tak berminat boleh komen...